Årets Våra Gårdar biograf 2003
     

 

Nedan finns textmassa utdraget från det diplom vi tilldelades vid ett bio-seminarium i Tranås helgen 16-17 november 2002. Förutom äran tilldelades vi fyra stycken tavlor samt 15 000 kronor.

Vi är enormt glada och stolta över den här utmärkelsen. Den "sporrar" verkligen att fortsätta driften av biografen i Öregrund.


Årets Våra Gårdar biograf

Styrelsen för Riksföreningen Våra Gårdar har för andra gången utsett Våra Gårdar biograf. Inom biografkedjan finns ett 70-tal biografer representerade, företrädesvis på små och medelstora orter.

Årets Våra Gårdar biograf för år 2003, blir

ÖREGRUNDSBIOGRAFEN

Öregrunds Bio i Östhammars kommun fick en nystart våren 2000 mot alla odds och efter flera år i viloläge. Initiativet kom från tre ungdomar som tröttnat på att åka till andra städer för att gå på bio. Med ett filmintresse i botten tog de initiativet till att återstarta bio och därmed sätta färg på det lokala kulturlivet.

Biografen är förlagd i en allmän samlingslokal som ägs av IOGT-NTO. Där visas numera bio en dag i veckan, även under sommarsäsong. Tack vare en enveten satsning på lokal sponsring har man kunnat investera i riktiga biograffåtöljer. Ett programblad och en hemsida har även utvecklats.

Lusten att fortbilda sig avspeglas i ett kontinuerligt deltagande på filmdagar, kurser och seminarier. Även en biocirkel har genomförts.

Med deras målmedvetna inställning och organisatoriska förmåga så har dessa entusiaster lagt en ordentlig grund för en biografverksamhet som kan möta framtida utmaningar. Därmed är det ett utmärkt föredöme för andra entusiaster som vill starta bio på orter där det finns förutsättningar.

Styrelsen för VÅRA GÅRDAR

NOVEMBER 2002

Öregrundsbiografen - Box 41 - 740 71 Öregrund - E-post